Planetarna obdobja

Vsakemu življenskemu obdobju vlada eden od planetov, ki opisuje kakšno je oziroma bo določeno življensko obdobje. Vse je odvisno od postavitve planeta, aspektov in moči planeta, ki vlada določenemu življenskemu obdobju. To nam pokaže kako kakovostno je naše življenje v tistem obdobju, ki ga opisuje planet.

srcki

 

V svoji rojstni karti poglejte v katerem obdobju ste in kakšne aspekte tvori ta planet. Seveda so še drugi dejavniki, ki jih astrolog razlaga preko rojstne karte in prognozo. Po Williamu Lilly-ju je razdelitev obdobij naslednja:

Do 4. leta
Na nas zelo vpliva Luna, ki je podvržena čustvom in nežnosti, zato je vzgoja staršev v tem obdobju še kako pomembna.

Od 4. do 14. leta
Temu obdobju vlada Merkur. Učimo se pravilnega obnašanja, odnosov, se izobražujemo, raziskujemo nove stvari, ki so ključnega pomena za naš razvoj.

Od 14. do 22. leta
Obdobje, ki mu vlada Venera. Ker Venera simbolizira vse lepo, ljubezen, erotiko … se v tem času prebudijo prve ljubezni, zaljubljenost, povečanje pozornosti lepoti in zunanjemu videzu.

Od 22. do 41. leta
Temu obdobju vlada Sonce. Sonce izraža našo samozavest, ustvarjalnost, zato želimo v tem času čim več ustvariti, želimo biti cenjeni, prepoznavni, saj si postavimo določene življenske cilje.

Od 41. do 56. leta
Mars, ki zaznamuje to obdobje, nam kaže našo borbenost, naredi nas močne in odločne, znamo se postaviti zase, dosežene cilje naredimo trdne.

Od 56. do 69. leta
To je Jupitrovo obdobje, ki nam daje blaginjo in srečo. V tem času se upokojimo, posvetimo svojim hobijem, vnukom, kar nam prinaša veliko zadovoljstvo, dobro počutje.

Od 69 leta dalje
Vladar Saturn poskrbi za staranje, upočasnitev življenskih funkcij, izgubo življenjske energije, po drugi strani pa nas naredi modrejše in resnejše.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: