Polna luna ali ščip

polna-luna-tek

Znano nam je, da s pomočjo polne lune očistimo organizem in lahko izgubimo kakšen kilogram. Luna s svojo gravitacijo vpliva na plimovanje oceanov. Znano je, da Luna vpliva pa tudi na vodo v človeškem organizmu, kar si lahko uravnavamo z lunino dieto oz. postom.

lunaŽe en dan postenja ali uživanja zgolj naravno pripravljenega sveže iztisnjenega sadja ali zelenjave poskrbi, da očistimo svoj organizem strupov iz našega telesa. Pijete lahko tudi čaj z medom, vendar izključno brez sladkorja. Vse tekočine, ki vsebujejo sladkor, sol, maščobe, niso primerne za hujšanje. Prav tako ne uživamo mleka in alkohola. Če se držimo navodil, lahko v 24 urah izgubimo tudi do 3 kg telesne teže, odvisno od človeka. Uživati moramo le tekočino, nobene trde hrane! Popiti moramo čim več tekočine, odvisno od človeka, tudi do 4 litre v tem dnevu.

Najboljše je pričeti hujšanje ob polni luni in jo nadaljevati z zmerno prehrano tja do mlaja. Najslabši čas za začetek diete je čas ob prvem krajcu, saj ima v dneh rastoče lune človek močan apetit in željo po sladkem, zato se kilogrami hitro poznajo na tehtnici.

 

Po končanem postu nadaljujte z uravnoteženo, manj mastno prehrano do mlaja. Astrološki nutricionisti priporočajo, da v tem obdobju živila izbirate po barvi, to je tako imenovano mavrično hujšanje, oziroma jih prilagodite zodiakalnemu znamenju, v katerem je takrat luna.

Luna v zemeljskih znamenjih: v biku, devici, kozorogu narekuje modra živila (radič, jajčevci, slive, modro grozdje – pomirjajo razdražen želodec, zavirajo apetit).

Luna v ognjenih znamenjih: v ovnu, levu, strelcu, se najbolje obnesejo rdeča živila (rdeči ribez, maline, rdeča jabolka ali paradižniki – aktivirajo jetra, pospešijo razstrupljanje telesa, organizmu dovajajo železo).

Luna v zračnih znamenjih: dvojčkih, tehtnici in vodnarju zahteva rumena živila (limone, paprika, banane, koruza, riž in ananas – pomagajo pri presnovi in vzpostavljanju zdrave črevesne flore).

Luna v vodnih znamenjih: v raku, škorpijonu in ribah segajte po zelenih živilih (brokoli, zeleni beluši, grah, špinača, zelje, por, koromač, kumarice, zelena koleraba – pospešijo izmenjavo snovi v telesu).

Ob držanju naštetih pravil nas bo lunino hujšanje v dobrih 14-ih dneh (od začetka ščipa do konca mlaja) oklestilo celo do 3 kilogramov, seveda če se bomo odpovedali sladkarijam,  mastnim obrokom in alkoholu. Lunin koledar nam vsak dan pokaže v katerem astrološkem znamenju je luna in kdaj vstopi v naslednje znamenje. S hujšanjem začnimo ob polni luni ter z uravnoteženo prehrano nadaljujemo do konca mlaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: