Kozorog (21. 12. – 20 .1.)

kozorog

To so najbolj ambiciozni ljudje! Pa to še ni vse: so tudi najbolj odgovorni, disciplinirani in resni!

V družbi so bolj zadržani, razen če najdejo sorodno dušo. Radi imajo čas samo zase. Hrepenijo po priznanju, da na prisotne naredijo vtis.

Kako prepoznamo pravega Kozoroga? Hladen in zadržan kot špricar, pa resen in odgovoren! To pa je prvi vtis. Ko pa jih poznamo, nam bodo pokazali tudi čustva in prijaznost. Vlada jim hladen Saturn, zato imajo vedno malo distance in hladnosti do nas.

Njihova slabost je, da včasih zapadejo v melanhonijo, v samoto in odmaknjenost, se zaprejo in nam ne pustijo blizu. Vendar je to njihova čustvena hrana. Kozorogi so izredno brihtni ljudje, vztrajajo pri svojih dejanjih, ljubijo tradicijo, hranijo se s čustvi inteligentnih ljudi …

So izredno ambiciozni, disciplinirani, odgovorni

Moda

Oblačijo se praktično in klasično. Za modo jim ni mar, saj jih zanima samo praktičnost oblačenja in kakovost oblačil. V poslovnem svetu je obvezna moderna klasika, saj morajo biti opazni v družbi.

Kulinarika

Ker ljubijo tradicijo, jim je blizu domača klasična prehrana. Če imajo hišo, je obvezen vrt in domača zelenjava, če tega ne premorejo, pa obvezno kupujejo domačo hrano od bližnjega  kmeta. Prisegajo na pristno, domačo prehrano od svojih babic.

Radi imajo domačo hrano

Dom

To je njihova svetost. Vzgoja otrok, družina, navezanost in tradicija jim pomeni gnezdo in to jim je vse na svetu. Uredijo si praktičen tradicionalen dom, s pridihom starin, s spomini na prednike.

Prednost dajo družini, otrokom, tradiciji

Delo

Brez denarja jim živeti ni! So ambiciozni in odgovorni, saj znajo zaslužiti. Pri njih ni tveganja, ker so tako željni javne pohvale. Njihovo pravilo: nič tveganja! Ne zanimajo jih delnice, loto , tvegane naložbe … Spremljajo le rast na svojem bančnem računu!

Pri delu so individualisti, ne delujejo dobro v timu, zanima jih le lasten vzpon, ko pa tega dosežejo, ne vedo več kam še. Kje je cilj? Ne prenesejo avtoritete nad seboj, zato je najbolje, da imajo sami svoje podjetje.

Ljubezen

Ne boste verjeli, ampak kozorog načrtuje ljubezensko življenje! Ima svoja železna pravila: urejen dnevni ritem, z natanko določenim časom za službo, za kuhanje, za vzgojo otrok, za obiske, za ljubezen. Kakšno ljubezensko izjavo pa lahko pričakujemo od kozoroga? Ne pričakujte romantike, prižganih svečk ali povabila na večerjo? Če boste želeli ravno to, si boste morali to organizirati sami, kar pa Kozorogu ne bo blizu.

Ujemanje z drugimi znamenji: Ribi, Bik, Rak, Devica, Škorpijon

Napisala:dipl.astrologinja Cvetka Stipič

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: