Jupiter v Strelcu

cropped-strelec2.jpg

Jupiter se bo v znamenju Strelca nahajal od 8.11. 2108 do 2.12.2019

Znamenju strelcu vlada planet Jupiter, ki je najboljši benefik med planeti. Potrebuje leto dni, da preide eno znamenje in 12 let, da prehodi vsa znamenja v zodiaku. Vlada rasti, širitvi, bogastvu, velikim poslom, višjemu umu, simbolizira ekspanzijo, visokemu izobraževanju, filozofiji, religiji, sreči, dolgim potovanjem in vedno stremi k ekspanziji in boljšem. Vedno išče resnico, a jo največkrat ne najde. Rad pretirava v vsem, zato slabo postavljen Jupiter, ne bo deloval v dobro, lahko poveča slabe stvari v rojstni karti. Povezujemo ga tudi z angelom varuhom, saj so njegova dejanja plemenita in simbolizirajo rast. Jupiter vlada znamenju Strelec in Ribi, je najbolj optimističen planet, zato nam bo letošnji tranzitni Jupiter prinesel rast, napredek, srečo na področju hiše, skozi katero potuje. Jupitrove dobrote bodo najbolj občutili tisti, ki imajo tudi svoje osebne planete v znamenju Strelca, Ovna in Leva. Ugodno leto bo tudi za zračni znamenji Vodnarja in Tehtnico, manj ugodno za znamenje Dvojčka, in zemeljsko Devico in Ribi.

Na družbeni ravni bomo sedaj bolj rastli, borili se bomo za razvoj, rast gospodarstva, napredek družbe, prizadevali si bomo za boljše življenje. Izboljšali bomo visokošolsko izobraževanje, priča bomo reformi sodstva,  napredku  turizma, prevetrili bomo religijo, uvedli novo zakonodajo o priseljevanju, saj bo Jupiter na široko sprejel migrante…Slaba stran v letu 2019 bo dolgotrajen aspekt kvadrat med Jupitrom in Neptunom, ki nam zamegli um, smo preveč v oblakih, preveč lahkoverni, možne so prevare, prevelike obljube iz katerih na koncu ne bo nič…

Jupiter bo tudi retrograden od 10.4. do 11.8.2019, pogledati bo treba sadove preteklega dela, vpliv pa je občuten bolj na kolektivni kot osebni ravni., vendar ni zanemariti ljudi, ki imajo Sonce ali ascedent v znamenju strelca in ribi. Jupiter ne more delovati s svojo polno močjo, zato so jupitrovci v tem času manj samozavestni in melanholični.

Napisala: dipl.astrologinja Cvetka Stipič

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: