Kaj nam prinaša leto 2019?

2019 je Planetarno leto Merkurja

Poznamo Saturnova, Jupitrova, Marsova, Sončeva, Venerina, Merkurjeva in Lunina leta, po tem vrstnem redu, so ponavljajoči cikli vsakih 7 let.

Merkurjeva leta so: 1956/63/70/77/84/91/98/2005/2012/2019… naslednje 2026

2019 x

Po zahodni astrologiji velja pravilo, da planeti vladajo letom in se na vsakih sedem let izmenjujejo. Zakaj ravno na 7 let? Zato, ker v tradicionalni astrologiji takrat še niso odkrili transaturnovcev, kot so Uran, Neptun in Pluton. Energije planeta naj bi se ujemale z energijami leta…Merkur je planet, ki je najbližje Soncu in vlada znamenju Dvojčka in Devici.

Merkur predstavlja vse kar spada med sporazumevanje, zavest, mišljenje, besede, razmišljanje, govor…Seveda pa ga povezujemo tudi s trgovino, prevozi, brati, sestrami, otroci, sosedi, knjigami, mediji, pošto, it. V naši rojstni karti nam pove, kako se sporazumevamo, kako razmišljamo, kako se gibljemo.

Merkurjevo leto naj bi imelo podobne lastnosti, kot jih opisuje sam planet Merkur. V ospredju bo razum, dojemanje, mišljenje človeštva se bo okrepilo in napredovalo, na plan bodo prišle nove ideje, napredovala bo znanost. Sama prevozna in prometna tehnologija bo napredovala, velik porast električnih avtomobilov, koles, ipd.

Zaznali bomo višji nivo intelekta, premik na izobraževanju, študiju, založnikih, trgovcih… V Merkurjevem letu lahko pričakujemo prevetritev uradov, organizacij, posodobitev prometa, gradnjo avtocest in še veliko podobnega.

Močno bo napredovala znanost in umetna inteligenca, razviti bodo razni programi za govor gluhih in slabovidnih, pripomočki za invalidne osebe in kar je najpomembnejše za človeštvo, napredovali bomo s programi za naše splošno izobraževanje…

Napisala: dipl.astrologinja Cvetka Stipič

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: