MRKI V LETU 2019

lunin_mrk-1

Sonce in Luna sta najpomembnejša planeta v našem osončju, brez Sonca, ki je vir svetlobe ni toplote ni življenja, prav tako ima zemeljski satelit Luna velik magnetni vpliv na Zemljo. Na leto se nam dogaja kar nekaj mrkov, vidni so iz različnih delov sveta, zato nekatere vidimo, druge na drugem koncu sveta pa ne vidimo. V vsakem primeru pa, ali mrke vidimo ali ne,  mrki delujejo. Pogledati moramo v katero področje vašega horoskopa pade mrk.

V kolikor imamo osnovno poznavanje astrologije, poznamo gibanje Lune, pravimo jim tudi Lunine mene, ki se dogajajo venomer.

  • MLADA LUNA ali MLAJ – ko sta Sonca in Luna tesno skupaj, astrološko konjukcija, imenujemo mlaj ali prazna Luna, predstavlja nam nov začetek, saj je pričela rasti. Vse kar želimo da raste, v tem času pričnemo udejanjati nove naloge
  • RASTOČA LUNA ali PRVI KRAJEC, Luna se debeli, raste, vidimo jo v obliki črke D (debeli) počnemo stvari, ki želimo da rastejo
  • POLNA LUNA je takrat ko sta Sonce in Luna v opoziciji, pravimo ji tudi ŠČIP, kar smo začeli po mlaju, ob polni Luni zaključujemo
  • PADAJOČA LUNA ali ZDADNJI KRAJEC takrat njena moč upada, vidimo jo v obliki črke C (crkuje) Mrk pa je prav tako Lunina mena MLAJ, le ta se zgodi poleg Luninih vozlov. Običajno so štirje mrki letno, včasih tudi več.

MRK je ravno tako kot lunina mena ŠČIP ali MLAJ, le da se zgodi poleg Luninih vozlov. Največkrat se zgodi štirikrat letno, dva Sončna in dva Lunina, včasih tudi več. V letošnjem letu se zgodijo naslednji MRKI:

  • 6.JANUARJA – delni sončni mrk na 15.25 stopinj kozoroga, ob 2.42 uri
  • 21.JANUARJA – popolni lunin mrk na 0.52 stopinj leva, ob 6.13 uri
  • 2.JULIJA – popolni sončni mrk na 10.38 stopinj raka, ob 21.24 uri
  • 16. JULIJA – delni lunin mrk na 24.04 kozoroga, ob 23.31 uri
  • 26. DECEMBRA – obročasti sončni mrk na 4.07 stopinj kozoroga, ob 6.19 uri

Na naši strani zemeljske poloble ne vidimo večina teh mrkov, vendar vseeno močno čutimo njihov vpliv, saj nam napovedujejo naravne katastrofe, požare, poplave, potrese, vulkanske izbruhe, nesreče, umore…

Ta močna lunacija ali MRK tudi zelo močno vpliva na nas in deluje na tisti de horoskopa, kamor nam pade v naši astrološki karti, saj nam aktivirajo hišo in planete, prisilijo nas, da se človek na tem področju premakne in nekaj naredi.

SONČNI MRK se zgodi, ko sta Sonce, Luna in Zemlja v isti liniji, Luna je na sredini in zakriva Sončno svetlobo, poleg Luninih vozlov. Vedno se to zgodi na MLAJ. Po tem mrku je priporočljivo začeti z novimi stvarmi, ki želimo da rastejo, da nas pripeljejo do uspeha.

LUNIN MRK se zgodi, ko so Sonce, Zemlja in Luna v isti liniji, le da je Zemlja na sredini, Luna je v senci zemlje in je nevidna. Astrološko sta Luna in Sonce nasproti, v opoziciji, poleg morata biti še Lunina vozla. To se zgodi ko je POLNA LUNA ali ŠČIP. Z zmanjšanjem energije se zmanjšuje Lunina svetloba, zato na dan luninega mrka ni ugodno začeti z nečim novim, ugodno je za stvari, ki želimo zmanjševati, zaključevati.

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka Stipič

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: