Retrogradni Merkur od 5. do 28.3.2019

merkur

Retrograden Merkur najbolj vpliva na ljudi, ki so rojeni v znamenju Dvojčka in Device, ali imajo v teh znamenjih ascedent, oziroma imajo v svoji karti zelo poudarjen planet Merkur.

Ste vedeli, da se planeti  Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun in Pluton gibljejo retrogradno? Nazaj? Samo Luna in Sonce gresta vedno naprej, se gibljeta direktno, nikoli nazaj.  Planeti se različno gibljejo nazaj. Hitrejši planeti so večkrat retrogradni in manj časa, počasnejši planeti so retrogradni daljši čas in redkeje. Vse to lahko pogledamo v Emfereidih. Astrologi vemo, da je retrogradnost samo navidezna in, da dogajanja, ki jih posamično planeti simbolizirajo, takrat nazadujejo, se upočasnjujejo, V tem času se močno zmanjšuje moč planeta.

V času retrogradnega Merkurja (ko se giblje nazaj) so ljudje na sploh bolj zmedeni, več se motimo, stvari nam ne stečejo gladko,več zmedenosti lahko pričakujemo na področju informiranja, pisanja, komunikacije, intelektualnega dela, predvsem na področje medijev, pokvarijo se računalniki, tiskalniki, prevozna sredstva, več kaosa  lahko pričakujemo v prometu, zastoji… V tem času ni dobro sklepati novih pogodb, ustanoviti podjetja, sklepati večjih kupčij, kupiti nov avto, izdati knjigo, saj lahko pričakujemo, da bomo morali stvari popravljati, vračati, pojavlja se več napak, nepravilnosti, zaradi katerih stvari vračamo, popravljamo in z njimi nismo zadovoljni…V tem času  prihaja do več težav kot navadno, vendar običajno v življenju na to nismo pozorni.

Seveda pa je ugodno je za vse dejavnosti, ki jih počnemo za nazaj, ko nekaj dokončujemo za nazaj. V času retrogradnega Merkurja lahko naredimo izpit za nazaj, ki ga že dolgo odlašamo, popravimo stvari za nazaj, saj bistvo retrogradnosti je, da se stvari za nazaj popravijo ali dokončajo…V tem času srečujemo ljudi iz preteklosti, lahko obnovimo prijateljstva…

Retrogradnost Merkurja v letu 2019 bo:

od 5.marca do 28.marca je v znamenju Ribi

od 8.julija do 1.avgusta je v znamenju Leva in Raka

od 31.oktobra do 20. novembra je v znamenju Škorpijon

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka Stipič

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: