Pomladansko enakonočje – 20. marec 2019

Imenujemo ga tudi pomladni ekvinokcij. Ekvinokcij je astronomski pojav v katerem ekvatorialna ravnina zaide čez sončevo središče kar pomeni, da sta dan in noč približno enako dolga po celem svetu.

Pomladansko enakonočje nastopi 20. marca 2019, ob 22.58 uri. Kozmično je to zelo pomemben pojav, saj sta dan in noč časovno enaka in bo dan čedalje daljši. Dokončno se prebudimo iz zimskega spanca in se odpirajmo novim idejam. Narava nam ponovno odpira vrata v novo življenje, odpirajo se vrata nadangela Mihaela. Pomlad se prične, začnimo sejati semena, pričelo se bo brstenje, rast in novo življenje. Spustite svetlobo tudi v svoj dom, saj to je čas čiščenja, novih začetkov, novega življenja.

Vstop Sonca v znamenje Ovna predstavlja tudi staroperzijski praznik novih začetkov, plodnosti. Krščanstvo ga imenuje Velika noč, angleško je Easter, izpeljanka imena starokeltske boginje Ostare, boginje plodnosti in pomladi, spuščanju starega in posledično sprejemanja novosti.

Marec je praznik Kristusovega vstajenja, kar simbolizira tudi posameznikovo prenovo in stanje duha. Velika noč je tudi najpomembnejši krščanski praznik. Simboli za to so jajca, narcise, zajčki, s katerimi okrasimo dom.

Spustite energijo Sonca v svoj dom in na mizo dajte kristale, kot so ametist, akvamarin, citrin, semena, dišeče svečke in seveda šopek spomladanskega cvetja. Vse to prinese povezanost med temo in svetlobo, Soncem in Luno, ognjem in vodo. Nato posadite seme in zraslo bo novo življenje, saj se je pričelo obdobje rasti. Prineslo vam bo novo energijo, predvsem pa se boste počutje napolnili z višjo vibracijo.

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka Stipič

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: