Oven od 20. 3. do 20. 4. 2019

Oven je znamenje novih začetkov, vizije, poguma in odločnosti. Spada v ognjeni trojček (oven, lev, strelec). Oven je borben, energičen,tekmovalen, podjeten…

Vedno želi biti prvi in voditi množico za seboj. Je iskren, pošten in neodvisen. Je kardinalno, ognjeno znamenje, ki mu vlada Mars.
Dinamičen, borben, hiter, nestrpen in sebičen, to so vse lastnosti Sonca v ovnu.

Primanjkuje mu smisla za sprejemanje, sodelovanje in prilagajanje, zato imajo nemalokrat težave v odnosu.

Vsi planeti v znamenju ovna dobijo pridih njegove dinamične, odprte in nestrpne energije. Ovni bi najraje videli, da se je tisto, kar naj bi se zgodilo jutri, že zgodilo včeraj. Naučiti se morajo potrpežljivosti in strpnosti. Njihova senca in najboljša šola so tehtnice, ki jih učijo diplomacije in partnerstva.

Oblačenje
Njegov smisel za oblačenje je večinoma športno obarvan, v garderobi ima največ rdeče barve, saj odraža njegov energičen temperament.

Poklic
Uživajo v poklicih kot so policist, vojak, kovinar, mesar, pilot, vodilni, podjetnik, inženir. Oven vlada glavi, zato je veliko ovnov tudi možganskih kirurgov in psihiatrov.

Ljubezen
So strastni ljubimci, ljubezen enačijo s seksualnostjo. Ljubezen želijo užiti takoj in zdaj, saj nimajo potrpljenja. Zelo hitro se zaljubijo in odljubijo. Malo več potrpežljivosti v ljubezenskem odnosu bi se jim vsekakor obrestovala.

Prijateljstvo
Njegov humor je satirično obarvan, je optimističen, spodbuden, iskren, tako da bi si ga vsak želel za prijatelja. V prostem času se veliko druži s prijatelji, uživa v adrenalinskem športu, zabavah, igrah na srečo in podobnem. Če mu za rojstni dan podarite obisk adrenalinskega parka ali paintball, niste zgrešili.

Prehrana
Za njih se priporoča veliko zelenjave, s pridihom pikantnosti, kot so čili, feferoni, tabasco, in manj mesa, saj to nevtralizira njihove bujne odzive in energičnost.

Delo
Radi imajo izzive v katere lahko usmerijo svojo energijo. So bistri, se hitro odločajo, zato je veliko odločitev tudi nepremišljenih. So pa odlični organizatorji. Odlično delujejo na visokih pozicijah, kot je voditeljstvo, saj so sposobni odličnega vodenja, so podjetni, imajo hitro odzivnost in izvršljivost. Njihova stalna želja je zmagati! Ne prenesejo rutinskega delovnika in delovnih mest, kjer niso v središču pozornosti.

Napisala:
dipl. astrologinja Cvetka Stipič 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: