Delni Lunin mrk v Kozorogu

dne 16.7.2019 ob 23.38 uri

Kaj je Lunin mrk

Astrološko sta Sonce in Luna sta v opoziciji, eden proti drugemu, sta  v položaju točno nasproti in v različnih znamenjih, vmes pa je točno na isti liniji Zemlja. Zemlja zatemni Luno, od Lune se več ne odbija Sončeva svetloba, zato postane zatemnjena, čeprav je to polna Luna ali Ščip. Priporočamo, da v času Luninega mrka zaključujejo stvari, na katerih smo delali že dlje časa. Določenih mrkov ne vidimo, določene vidimo, vendar pa vsi delu jejo. Dlje časa traja mrk, daljši vpliv bo imel na nas: Vplivi so lahko različno dolgo, nekaj mesecev, pol leta, pa tudi do enega leta.

Delni Lunin mrk 16. julija 2019

V torek zvečer 16.julija,  natančneje ob 23.38 uri se bomo srečali z delnim Luninim mrkom. Začel se bo že malo čez 22.uro, višek bo, ob 23.38 uri, lahko ga bomo opazovali še kakšne pol ure. Luna bo v znamenju Kozoroga, Sonce v znamenju Raka, astrološko rečemo, da sta v opoziciji – sta si točno nasproti,  vmes pa se znajde Zemlja.

Astrologi na splošno svetujemo previdnost okoli mrkov, saj sproščajo ti planeti zelo močne energije, ki vplivajo na ljudi. Ta delni Lunin mrk je še posebno zoprn, ker bo Luna v znamenju Kozoroga,  v konjukciji z težkimi planeti, kot so Pluton, Saturn in z južni Lunin vozlel, ter v opozicji s retrogradnim Merkurjem…

V času okoli mrkov so povečane vremenske neprilike, povečana nevarnost poplav in potresov, nesreče v gorah.. Retrogradni Merkur doda še zmedo v komunikaciji, gnečo na cestah, zato je pomembna strpnost v prometu, saj je čas dopustov in velikih kolon, ovirala nas bo še vročina, zato svetujemo izredno potrpežljivost…Lunini mrki so zelo čustvene narave, to je stresen čas. Mrki nas prisilijo, da nekaj naredimo za sebe, zato bodite pri tem mrku strpni v družinskih odnosih. Ta Lunin mrk se dogodi na karmični osi znamenja Rak in Kozorog, osebno bodo v ospredju odnosi, družina, starši in seveda delo in kariera. Mrk v kozorogu zna ohladiti odnose, na pan prihajajo ovire iz  omenjenih področij. Mrk zelo vpliva  na to karmično os, oziroma na ta del horoskopa, kjer se mrk dogodi in aktivira planete s katerimi je v aspektih.

Tudi na dopustu in v odnosih vedno ne gre vse gladko, predvsem dopusti so preizkušnje na ravni odnosov, preživimo več časa skupaj,  interesi se lahko križajo in pridejo naše reakcije in stresi na plan. Zato sedaj glejmo, da bomo bolj strpni in potrpežljivi v družinskih odnosih…

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka Stipič https://horarna-astrologija.si/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: