Še dva mrka v letu 2020

Popolni Sončev mrk v ZDA - 21. avg. 2017 (USA - Total Solar Eclipse)

Prišli smo že do meseca novembra, čakata nas še dva mrka:

  • 30.novembra 2020 – delni lunin mrk na 8.38 stopinj Dvojčka
  • 14.decembra 2020- popolni sončni mrk na 23.08 stopinj Strelca

Sonce in Luna sta najpomembnejša planeta v našem osončju, brez Sonca, ki je vir svetlobe ni toplote ni življenja, prav tako ima zemeljski satelit Luna velik magnetni vpliv na Zemljo. Na leto se nam dogaja kar nekaj mrkov, vidni so iz različnih delov sveta, zato nekatere vidimo, druge na drugem koncu sveta pa ne vidimo. V vsakem primeru pa, ali mrke vidimo ali ne,  mrki delujejo. Pogledati moramo v katero področje vašega horoskopa pade mrk.

V kolikor imamo osnovno poznavanje astrologije, poznamo gibanje Lune, pravimo jim tudi Lunine mene, ki se dogajajo venomer.

Močna lunacija ali MRK zelo močno vpliva na nas, aktivirajo nam hišo in planete, prisilijo nas, da se človek na tem področju premakne in nekaj naredi…

MRK je ravno tako kot lunina mena ŠČIP ali MLAJ, le da se zgodi poleg Luninih vozlov. Največkrat se zgodi štirikrat letno, dva Sončna in dva Lunina, včasih tudi več. V letošnjem letu se zgodijo naslednji MRKI:

  • 10.januarja 2020 – delni lunin mrk na 20,00 stopinj Raka
  • 5.junija 2020 – delni lunin mrk na 15.34 stopinj Strelca
  • 21.junija 2020 – delni sončni mrk na 00.21 stopinj Raka
  • 5.julija 2020– delni lunin mrk na 13.37 stopinj Kozoroga
  • 30.novembra 2020 – delni lunin mrk na 8.38 stopinj Dvojčka
  • 14.decembra 2020- popolni sončni mrk na 23.08 stopinj Strelca

Na naši strani zemeljske poloble ne vidimo večina teh mrkov, vendar vseeno močno čutimo njihov vpliv, saj nam napovedujejo naravne katastrofe, požare, poplave, potrese, vulkanske izbruhe, nesreče, umore…

Ta močna lunacija ali MRK tudi zelo močno vpliva na nas in deluje na tisti del horoskopa, kamor nam pade v naši astrološki karti, saj nam aktivirajo hišo in planete, prisilijo nas, da se človek na tem področju premakne in nekaj naredi.

SONČNI MRK se zgodi, ko sta Sonce, Luna in Zemlja v isti liniji, Luna je na sredini in zakriva Sončno svetlobo, poleg Luninih vozlov. Vedno se to zgodi na MLAJ. Po tem mrku je priporočljivo začeti z novimi stvarmi, ki želimo da rastejo, da nas pripeljejo do uspeha.

LUNIN MRK se zgodi, ko so Sonce, Zemlja in Luna v isti liniji, le da je Zemlja na sredini, Luna je v senci zemlje in je nevidna. Astrološko sta Luna in Sonce nasproti, v opoziciji, poleg morata biti še Lunina vozla. To se zgodi ko je POLNA LUNA ali ŠČIP. Z zmanjšanjem energije se zmanjšuje Lunina svetloba, zato na dan luninega mrka ni ugodno začeti z nečim novim, ugodno je za stvari, ki želimo zmanjševati, zaključevati.

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka, https://horarna-astrologija.si

One thought on “Še dva mrka v letu 2020

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: