Popolni sončni mrk 14.decembra 2020

Bansi - Danes bo Sončev mrk

Zgodil se bo 14.12.2020 na 23.08 stopinji strelca, kar pomeni, da se nam aktivira os dveh znamenj strelca in dvojčka. Naš satelit Luna se postavi v isto linijo, med Soncem in Zemljo, tako zakrije Sonce in za opazovalca iz Zemlje rečemo, da je to delni ali popolni Sončni mrk, odvisno koliko Sonca zakrije. Astrološko gledano sta takrat Luna in Sonce v konjukciji, vedno pa sta poleg še Lunina vozla in ko je lunacija mlaj.

Na leto se nam dogaja kar nekaj mrkov, vidni so iz različnih delov sveta, zato nekatere vidimo, druge na drugem koncu sveta pa ne vidimo. V vsakem primeru pa, ali mrke vidimo ali ne,  mrki delujejo. Pogledati moramo v astrološko karto, na katero področje vašega horoskopa pade mrk. Mrki izredno vplivajo na nas, saj nam aktivirajo hišo in planete in nas prisilijo, da nekaj naredimo na tem področju.

Ko se dogodi Sončni mrk, na ta dan, dan prej in kakšen dan kasneje, astrologi ne priporočamo novih začetkov. Nekaj dni po Sončevem mrku, ko se energije planetov sprostijo, pa je ugodno začeti s novimi stvarmi, tako s privatnimi, kot poslovnimi. Po Sončnem mrku je absolutno priporočljivo začeti z novimi stvarmi, za vse ki si želimo, da rastejo in da nas pripeljejo do uspeha.

Sončni in Lunini mrki lahko delujejo na vaše področje različno dolgo, od cca nekaj mesecev pa do enega leta. Vse je odvisno, koliko časa opazujemo ta mrk. Nekatere mrke opazujemo pol ure, druge eno uro.. Poznamo delne mrke, kolobarjaste in popolne mrke. Najmočnejši vpliv imajo popolni mrki, ki jih opazujemo najdlje. Pomembno pa je še to, koliko blizu našega planeta je ta točka mrka, ali se zgodi točno na planetu, ali je orbis 1 stopinja, 2 stopinji ali več. Bolj ko je mrk eksakten, bolj je močen vpliv in obratno, bolj je ohlapen orbis, manj deluje. Se pa mrki v naši astrološki karti zgodijo vedno na osi, ki aktivirajo dve nasprotni astrološkii znamenji.

Vaš astrolog pa vam bo povedal, katero področje v astrološki kart vam je aktivirano, katere planete v vaši karti mrk aspektira in kako bo to vplivalo na vas…

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka Stipič

https://horarna-astrologija.si/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: