Mrki v letu 2021

Mrke lahko primerjamo tudi z močno lunacijo, ki zelo močno vpliva na ljudi. Mrki nam aktivira tisto hišo in planete, skozi katero gredo in nas dobesedno prisilijo, da se človek na področju kjer nas oplazi, premakne in nekaj naredi. Na leto se nam dogaja kar nekaj mrkov, vidni so iz različnih delov sveta, zato nekatere vidimo, druge ne, ker so na drugem koncu sveta. V vsakem primeru pa, ali mrke vidimo ali ne,  mrki delujejo. Pogledati moramo v katero področje vašega horoskopa nam pade mrk in prav na tem področju se nam dogajajo spremembe…

MRK je ravno tako, kot lunina mena, POLNA LUNA- ŠČIP ali MLAJ, le da se zgodi poleg Luninih vozlov. Največkrat se zgodi štirikrat letno, običajno sta dva Sončna in dva Lunina mrka, včasih tudi več. V letošnjem letu se zgodijo štirje MRKI in sicer:

  • 26,5,2021 – popolni lunin mrk na 5 st. 25 min strelca
  • 10.junija 2021 – delni sončni mrk na 9 st.47 min dvojčka
  • 19.november 2021 – delni lunin mrk na 27.st.14 min bika
  • 4.december 2021– popolni sončni mrk na 12 st. in 22 min strelca

Na naši strani zemeljske poloble ne vidimo večina teh mrkov, vendar vseeno močno čutimo njihov vpliv, saj nam napovedujejo naravne katastrofe, požare, poplave, potrese, vulkanske izbruhe, nesreče, umore…

Ta močna lunacija ali MRK tudi zelo močno vpliva na nas in deluje na tisti del horoskopa, kamor nam pade v naši astrološki karti, saj nam aktivirajo hišo in planete, prisilijo nas, da se človek na tem področju premakne in nekaj naredi.

SONČNI MRK se zgodi, ko sta Sonce, Luna in Zemlja v isti liniji, Luna je na sredini in zakriva Sončno svetlobo, poleg Luninih vozlov. Vedno se to zgodi na MLAJ. Po tem mrku je priporočljivo začeti z novimi stvarmi, ki želimo da rastejo, da nas pripeljejo do uspeha.

LUNIN MRK se zgodi, ko so Sonce, Zemlja in Luna v isti liniji, le da je Zemlja na sredini, Luna je v senci zemlje in je nevidna. Astrološko sta Luna in Sonce nasproti, v opoziciji, poleg morata biti še Lunina vozla. To se zgodi ko je POLNA LUNA ali ŠČIP. Z zmanjšanjem energije se zmanjšuje Lunina svetloba, zato na dan luninega mrka ni ugodno začeti z nečim novim, ugodno je za stvari, ki želimo zmanjševati, zaključevati.

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka, https://horarna-astrologija.si

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: