Primeri

Primer 1: Nakup podjetja

Kot že obstoječe družinsko podjetje, smo dobro poslovali, zato smo nameravali iz dobička kupiti še eno manjše podjetje. Postavila sem si vprašanje, ali bomo kupili podjetje.

Ali bomo kupili podjetje

Ascendent je v Strelcu, vladar ASC je Jupiter v Levu v 8. hiši. 8. hiša govori o finančnih tokovih, vlaganjih, finančnih vlaganjih. Kosignifikator je Luna v Levu, ki je v konjunkciji s Jupitrom v Levu, kar govori o razmišljanju stranke, dogovarjanju, o nakupu podjetja. Tudi ASC v Strelcu nam pove kaj razmišlja stranka, o nakupu podjetja, ki uvaža izdelke iz tujine.

Sprašujemo o nakupu podjetja: podjetje se kaže z 10. hišo v Tehtnici, vladar je Venera, ki je prav tako v Levu v 8. hiši. Pomeni, da je podjetje naprodaj, v 8. hiši in ker je v Levu, ni ne predrago ne prepoceni.

Luna kot kosignifikator pokaže potek dogodkov: v konjunkciji z Jupitrom pove, da so dogovarjanja in preverba dokumentacije ravno v tem času v teku, saj sta na istih stopinjah, že malo separativna Luna pove, da je že več ali manj že vse jasno okoli dokumentacije, bilanc podjetja. Luna je na 8° 44′ in ima do signifikatorja podjetja, to je Venere, ki je na 13° 50′, natanko 5 enot. Ker sta v fiksnem znamenju in sledeči hiši pomeni, da se bo zgodilo srednje hitro. Če vključimo logiko, da se poslovno leto zaključuje konec leta in se ga prevzame začetek leta, so to meseci in bo to čez 5 mesecev, januarja 2015. Luna prenaša luč med vladarjem ASC in vladarjem 10. hiše in s tem povezuje oba signifikatorja. Odgovor je DA.

 

Primer 2: Zmaga v sporu

Soseda sta bila v sporu zaradi zemlje. Prvi sosed je postavil vprašanje, kdo bo zmagal v sporu.

Kdo bo zmagal v sporu

Spraševalec je predstavljen z vladarjem 1. hiše, Marsom v Vodnarju. Nasprotna stranka je predstavljena z Venero v Biku, njen vladar je v svojem domu, je v kotni hiši, kar pomeni, da je nasprotna stran močnejša. Vidimo, da je v 7. hiši nasprotnika, kar veliko planetov kaže, da ima nasprotna stran več naklonjenosti, saj so ti planeti benefiki. Luna kot naravna signifikatorica porote v 7. hiši kaže na to, da je porota bolj naklonjena nasprotni strani.

Vladar 10. hiše je Sonce, predstavlja sodnika, ki bo postopal v skladu z zakoni.

Mars v Vodnarju, ki predstavlja spraševalca, nima neke moči. Severno Lunino sečišče je v 7. hiši, južno lunino sečišče je v 1. hiši, kar nakazuje zmago nasprotni strani. Oba signifikatorja sta v fiksnih znamenjih, kar kaže na to, da se bo sodba vlekla, preden bo odločeno. Ko bo Venera naredila eksakten kvadrat na Marsa, bo sodba zaključena. Odgovor bi se glasil: v sporu za zemljo bo zmagala nasprotna stranka.

 

Primer 3: Pogrešani sin

Pogrešani sin

Gospa me je vsa panična vprašala, kje je njen sin. Pogreša ga od 31. 1. 2016 zvečer dalje. Naredila sem horarno karto. Prvo sem si oddahnila, ker sem videla obe svetili zgoraj, kar pomeni, da se bo našel. Njegov vladar 5. hiše je Luna, ki je v Škorpijonu, kjer je v izgonu v 8. hiši, kar pokaže, da je v slabem stanju, introvertiran, osamljen. Luna je v praznem teku, trenutno ne dela aspektov. Pred tem ja naredila sekstil z Jupitrom, ki pa vlada 9. in vrinjeni 12. hiši. Kaj to pomeni? Razlagala sem si, da je vzel kakšno nedovoljeno substanco, npr. mamilo, saj to govori vrinjena 12. hiša. V njej je Neptun (opijanje, omamljanje), kiron – duševna rana in južno sečišče, beg od realnosti. Vsi ti planeti so v sekstilu z stelijem Venere, Plutona in Merkurja, kar sem smatrala, da je z družbo mladih fantov in deklet. Tudi planet Pluton, ki je v sredini stelija govori o neki globoki ponotranjenosti, deliriju ali nečemu podobnemu. Mati mi je čez eno uro sporočila, da se ji je javil, da je vse v redu, da je bil pri prijatelju, z mojo pomočjo pa je spoznala tudi, kaj mora v bodoče storiti.

 

Primer 4: Pogrešan mož

Pogrešan mož

Signifikator moža je vladar 7. hiše Mars, ki se nahaja v 12. hiši. Vidimo, da je res odsoten od doma, ker je signifikator v 12. hiši – ga ni. Lahko se ima dobro, s sodelavci komunicira; znamenje v Tehtnici, pogovarjajo se o poslovnih zadevah, 10. stopinja, aplikativni trigon na Sonce ter v kvadratu z Jupitrom; mogoče je to njegov sodelavec s katerim v debati ne prideta skupaj (Jupiter je vladar 6. hiše, sodelavec, obrtnik ipd.) Mogoče se pogovarjata o kakšnih poslovnih spremembah, kvadrat Pluton v Kozorogu. Vladar hiše, ki je tudi signifikator, že s tem kje je postavljen, v katerem znamenju je in na kateri stopinji je, pove veliko o njem ( tem o možu). Tudi aspekti so zelo pomembni in jih je potrebno razložiti. Mars je nad horizontom, v Tehtnici je v izgonu, kar pomeni, da je v malo slabšem stanju, mogoče pije z družbo v gostilni. Kdaj bo prišel domov? Luna je nad horizontom, Mars tudi, oba sta v ognjenem znamenju in v kotnih hišah, kar pomeni hitro. Luna je skoraj na 6° Leva in ji manjka do signifikatorja moža 4 enote. Odgovorila sem ji: »Mož se druži s sodelavci ali obrtniki in pride čez 4. ure.« Res je bilo tako. Prišel je malo pred osmo zvečer.

 

Primer 5: Bolezensko stanje prijateljice

Prijateljica je zelo zbolela, bila je hospitalizirana po težki operaciji. Vprašala sem se, če je prijateljica zelo bolna.

Bolezensko stanje prijateljice

Vladar ASC je Merkur v Raku v 10. hiši , kosignifikator je Luna v Devici v 12. hiši. Sprašujemo po prijateljici. Njen signifikator je vladar 11. hiše, Luna. Kje je Luna? Kako se počuti prijateljica? Vidimo, da je Luna v 12. hiši, prijateljica je v bolnici. V tem primeru je Luna naša prijateljica in jo ne vzamemo kot kosignifikator pri spraševalcu. Kot vidimo je prijateljica v bolnici, je zelo bolna, Luna v Devici, veliko enih pregledov, analiz, se dogaja z njo. Vladar 8. hiše je Mars, ki predstavlja operacijo. Je slab, v Tehtnici je v izgonu. Luna je v aplikativnem trigonu s Plutonom pove, da ima raka, vendar trigon predstavlja dobro – prijateljica bo premagala bolezen. Ima tudi aplikativen kvadrat s Soncem, Sonce je vladar 12. hiše, bolnice, se bo izvlekla, vendar z dolgotrajnim zdravljenjem. Luna separativni trigon Venera v Biku, raka ima v glavi, konkretneje v nosu – ne bo več tako lepo izgledala. Venera je tudi vladarica 2. hiše lastne vrednosti, pade ji samozavest. Luna separativna opozicija Neptun v 6. hiši, dobro položen v domu, zdravljenje in terapije so uspešne. Luna aplikativna opozicija Kiron pa pove, da je prizadeta, kar bo morala v prihodnje sprejeti. Luna ima več dobrih aspektov kot slabih, tako da lahko sklepamo, da bo prijateljica po dolgotrajnem okrevanju ozdravela.

 

Primer 6: Sprejem na fakulteto

Marko si je zelo želel vpisati na Pravno fakulteto. Oddal je Vlogo je oddal tudi na fakulteto za podjetništvo, a v prvi vrsti si je najbolj želel prava. Vprašal je, ali bo sprejet na želeno fakulteto.

Ali bom sprejet na fax

Spraševalec je predstavljen z vladarjem ascendenta, Marsom, fakulteta je 9. hiša, njen vladar je Luna, splošni signifikator fakultete pa je Jupiter. Luna nastopa kot vladar 9. hiše fakultete in ne kot kosignifikator spraševalca. Luna je v Tehtnici, kar nam dobro nakaže želje spraševalca, da si želi vpisati na pravno fakulteto, saj pravo predstavlja Tehtnica. Mars dela kvadrat na Lunina sečišča in opozicijo na Jupitra. Spraševalec dvomi o sprejemu na fakulteto in ni prepričan, da mu bo uspelo. Jupiter je tudi naravni signifikator fakultete, je v svojem domu, močan, vendar v opoziciji z Marsom, ki predstavlja njega. Mars je v Dvojčku, kar pove, da si izredno želi izobraževanja na tej fakulteti, vendar je v dvomih, če bo sprejet. Druga fakulteta kamor je še oddal prošnjo za vpis je 3. od 9. hiše – vladar 11. hiše Merkur v Levu, ki predstavlja fakulteto za podjetništvo. Mars ne tvori nobenega aspekta s tem Merkurjem, kar pomeni, da bo to brezpredmetno. Luna bo čez 3 enote naredila aplikativni trigon z Marsom, kar lahko sklepamo, da bo sprejet na želeno pravno fakulteto. Kako bi časovno to določili? Oba signifikatorja sta v sledečih hišah, kar pomeni srednje dolgo. Luna je v kardinalnem znamenju, Mars v gibljivem znamenju, rekli bi, da so to dnevi. Čez 3 dni je izvedel, da je vpisan na želeno fakulteto.

 

Primer 7: Odhod na Kubo

Marjeta si je zelo želela na Kubo. Ker ni imela dovolj denarja je iskala cenejše variante. Zanimalo jo je, ali ji bo uspelo zbrati dovolj denarja za potovanje.

Odhod na Kubo

Spraševalka je označena z vladarjem ascendenta, Soncem, ki se nahaja v Vodnarju, kjer je v izgonu, kar kaže njeno slabo stanje. Luna kot kosignifikatorica je v 9. hiši – njene misli so usmerjene v potovanje. Dolga potovanja, prekooceanska, označuje vladar 9. hiše, Jupiter, ki pa je v Devici retrograden in v izgonu, kar pomeni, da je zelo slab. V 9. hiši najdemo tudi Južni vozel v Ribah, ki je dodatni pokazatelj, da potovanje ne bo uspelo. Edini aspekt najdemo med Soncem in Jupitrom in konjunkcijo, ki ga ne uporabljamo, vendar nam je kljub vsemu nek pokazatelj, da bo morala za tako dolgo potovanje še varčevati in da bo njeno potovanje vsaj za letos onemogočeno. Ob vseh signifikatorjih, ki so slabi, med njimi ni nobenega pozitivnega aspekta. Sklepamo, da za tako dolgo potovanje ne bo mogla privarčevati in ga bo mogla odložiti za kakšno drugo leto. Odgovorimo, da bo za potovanje na Kubo potrebno še malo počakati in privarčevati še nekaj denarja.

 

Primer 8: Nogometna zmaga

Nogometna zmaga.png

Tekma se je odvijala na svetovnem prvenstvu v Braziliji julija 2014. Rezultat na koncu je bil 7:1 za Nemce. Domačine damo vedno na ascendent, goste na descendent.

Ascendent so domačini Brazilci, signifikator je Saturn v Škorpijonu že v deveti hiši, Luna kot kosignifikator je v Škorpijonu na dnu v 9. hiši (kaže čustva navijačev Brazilcev, ki so skrivnostna, boječa, negotova in še na zadnjih stopinjah, kar že kaže na poraz). Luna tvori tudi kvadrat z ASC, poraz. Edini pozitivni aspekt Lune je aplikativni trigon na Jupitra, kar kaže, da kakšen gol bodo pa že dali, veliko pa ne, ker je tudi Jupiter na zadnjih stopinjah. Tudi Uran, kot drugi vladar ASC, ima same kvadrate tako, da ni videti da bodo Brazilci zmagali.

Nasprotniki, 7. hiša v Levu, signifikator je Sonce v Raku v 6. hiši, razigrani Nemci, so za zabavo v prvem polčasu natrosili Brazilcem 5 golov, nato pa so morali v drugem polčasu upočasniti tempo, tako da je bil na koncu rezultat 7:1 za Nemce, za Brazilce pa velik poraz, kar kaže tudi bolečina – ranjen Kiron v 1. hiši, zmedenost, negotovost Neptuna v 1. hiši Brazilcev. Sonce in Saturn imata skoraj eksakten aplikativen trigon, kar tudi kaže na poraz Brazilcev

 

Primer 9: Ali naj grem v posel s Hoffrom?

Spraševalka je prikazana s signifikatorjem Venero v tehtnici, dvomi, ker je v 12. hiš, ali se bo posel speljal,  ker je bilo  pred enim letom preveč dela okoli posla s podjetjem Hoffer. Vendar ta Venera, ki predstavlja tebe se je pomaknila v tehtnico, kjer je zelo močna, tako da govori, da ta posel poznaš i da zmoreš. Tudi Luna, kot pokazatelj dogodkov je v 10.hiši, hiši posla in v Levu, kar pove, da ste sposobni in se boste lotili tega posla. Hofer je predstavljen z Marsom v konjukciji s Saturnom, zelo sposoben poslovni partner, ki ti gre naproti in ima odlične aspekte tako s tvojo Venero, kot tvojo Luno. Zdaj, zdaj se boste pričeli dogovarjati glede posla, ki bo kmalu tudi sklenjen, cca 13 dni se bo realizirala pogodba… Tvoj podrejeni, ki naj bi ti večino dela pomagal je Jupiter, ki ga dobro zadane, saj je  dobrosrčen in  v 12.hiši, kar pomeni, da mu je veliko neznanega in mu je to velik izziv.  Ker je v devici, se bo natančno vse potrudil, poleg ima točko sreče in seveda podporo prijateljev, s svojcev, s katerimi bo to speljal. Pripeljal je vse svoje svojce, da so pakirali veliko količino izdelkov. Seveda, pogodb je bila podpisana v 13 dneh. Srečno pri poslu s Hoferjem.

Hoffer

 

Primer 10: Ali se bo vrnil mucek Mars?

Proti večeru 11.5. je šel naš maček Mars ven in ga ni bilo več nazaj. Zanimalo me je kje je, ali se bo vrnil.

Muc Mars.pngSpreševalec je predstavljen s Soncem v biku, kosignifikator Luna je v strelcu. Ker sem bila na potovanju je Luna v strelcu kar relevantna in sem bik po ascedentu (predstavlja me sonce v biku).

Mucka predstavlja Saturn RX, vladar 6.hiše. Muc bi se rad vrnil, saj je Saturn Rx in se lepo vidi, da se namerava vrniti k Luni, ki je kosignifikator spraševalca, pa mu je to preprečil počasen planet Uran v ovnu v 9.hiši. Zgodi se prohibicija, saj Luna apllicira k Saturnu (Muc), prišel bi domov, samo vmes se vmeša drug planet Uran, s katerim Saturn najprej naredi aspekt, šele nato z Luno. Prišlo je do nepričakovane situacije, vmešal se je drug človek, v tem primeru ga predstavlja Uran vl.7.hiše (moderni vladar Uran vzamemo samo kot pokazatelj kdo bi to bil) neka druga oseba….

Raziskovala sem naprej…Uran je v tesni konjukciji z Merkurjem, ki je vladar 2. in 11.hiše, lahko je prijatelj(ica), ki živi blizu oz. oseba, ki jo poznam, jo tretiram za prijatelja….

Če gledam aspekte Lune, najprej trigon z ASC,še obstaja možnost mucka da se vrne domov, potem pa so sami slabi aspekti: kvadrat z točko sreče, inkonjukcija s Soncem (z menoj)… vse kaže slabo, da se ne bo vrnil….

Nekako sem hotela izračunati čas, kdaj bi se lahko vrnil.  Luna potrebuje 6 enot do Saturna (mucka), ker je v sledeči hiši je to srednje hitro, ker je v ognjenem znamenju je hitro. Predvidevam, da bi lahko trajalo 6 dni da bi se vrnil….

Če pogledam tabelo moči po Ptolmeju ima Sonce 3 točke, Saturn ima 1 točko ( muc nima moči, da bi se vrnil), saj je vmes posegla tretja oseba in predvidevam, da ga je odpeljala domov, saj je tretja oseba Uran v konjukciji z Merkurjem (avto, prevoz)…

Če pogledamo še najbljižjo zvezdo, ki je pri Saturnu, to je Etamin na 27 st strelca, kar simbolizira Luno in Mars, nesrečno zvezdo, simbolizira IZGUBO.

Kje je muc? V 5.hiši, bil je pri bljižnjem fitnesu, hotel je domov v 4.hišo, pa mu ni ratalo, ker ga je nekdo vzel v avto…

Odgovor: Mucka je odpeljala neka tretja oseba, majhna možnost je, da se vrne v roku 6 dni, potem je več ni!

 

 

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: