Privlačnost in odbojnost

Tabela: Privlačnost planetov glede na znamenje

PLANET DOM VIŠINA IZGON DNO
SONCE LEV OVNA VODNAR TEHTNICA
LUNA RAK BIKA KOZOROG ŠKORPIJON
MERKUR DVOJČKA DEVICA DEVICA STRELEC, RIBI RIBI
VENERA TEHTNICA

BIK

RIBI OVEN

ŠKORPIJON

DEVICA
MARS OVEN

ŠKORPIJON

KOZOROG BIK

TEHTNICA

RAK
JUPITER STRELEC

RIBI

RAK DVOJČEK

DEVICA

KOZOROG
SATURN KOZOROG

VODNAR

 

TEHTNICA

RAK

LEV

 

OVEN

 

Privlačijo se planeti, ki so v medsebojni recepciji. Medsebojna recepcija je, če sta dva planeta v znamenjih drug od drugega doma in višine.

Npr. medsebojna recepcija Mars v Biku in Venera v Ovnu, Mars v domu Venere in Venera v domu Marsa.

 Mešana recepcija: Mars je v Biku (domu Venere) in Venera v kozorogu (višini Marsa).

Enostavno povedano, planeti se med seboj povezujejo in govorijo po znamenjih, kdo koga bolj podpira, kateri planet ima drugega rajši, kdo koga ne mara … Preko recepcije vidimo kako se planeti podpirajo med seboj.

Planet, ki je v znamenju višine drugega, drugega občuduje, ga povzdiguje. Planet v domu drugega, slednjega sprejema, mu kaže naklonjenost in odprtost.

Na primer, če je Venera vladar pete hiše in je v znamenju Tehtnice (v znamenju Saturnove višine), Saturn pa vladar prve hiše in je v znamenju Rib (v znamenju Venerine višine), potem vidimo, da se oseba, ki sprašuje in njen otrok, ljubimec/ljubimka … drug drugega visoko cenita. Če bi bila Venera v Kozorogu in Saturn v Biku, bi se otrok in mati dobro razumela, se sprejemala, si bila naklonjena.

Podobne privlačnosti lahko vidimo tudi preko trojstva. Vendar je v tem pogledu naklonjenost šibkejša. Spodnja tabela nas ponovno opominja na trojstvo, kot ga je uporabljal že Ptolemej.

Torej, če je Saturn v nočnem trojstvu, v zemeljskem znamenju in je Luna v zračnem znamenju, v dnevnem trojstvu, je to medsebojna recepcija po trojstvu.

Tabela: Trojstvo

ELEMENT DNEVNA ROJSTVA NOČNA ROJSTVA
OGENJ SONCE JUPITER
ZEMLJA VENERA LUNA
ZRAK SATURN MERKUR
VODA MARS MARS

Odbojnost planetov glede na znamenje

Odbojnost planetov je, ko je določen planet v znamenju izgona ali dna drugega planeta. Pomeni, da ga na mara, da se odbijata. Ko je planet v znamenju izgona drugega, potem je očitno neskladje karakterjev in s tem odbojnost ter težave v odnosih. V kolikor pa je planet v znamenju dna drugega planeta, je očitno, da se tega, kar ta planet predstavlja (stvari, ljudi, področja življenja) ne ceni, se ponižuje, zniža vrednost in so zavoljo tega odbojnost in težji odnosi.

Torej, v kolikor je Saturn vladar prve hiše v znamenju Škorpijona in je Venera vladarica pete hiše v znamenju Raka je očitno, da sta starš in otrok zelo različna in s tem si nista blizu – sta si odbojna, med njima je več trenja.

Mešano, en planet privlači, drugi odbija, glede na pozicijo v znamenjih

Seveda se lahko zgodi tudi, da je nekdo nekomu zelo naklonjen, vendar mu oseba naklonjenosti ne vrača (v kolikor ni v znamenju, v katerem bi imel prvi planet dostojanstvo) ali pa je celo odbojna do človeka ali ga ne ceni ( v kolikor je v znamenju njegovega dna) in ne sprejemna (v kolikor je v znamenju njegovega izgona).

Primer za to je, da je Venera kot vladar pete hiše v znamenju Tehtnice (znamenju Saturnove višine), Saturn vladar prve hiše pa v znamenju Device (znamenju Venerinega dna). Tako vidimo, da Venera Saturna obožuje, Saturn pa Venere ne ceni, jo ponižuje, saj je v znamenju, kjer je Venera na dnu – torej starš ne ceni svojega otroka, otrok pa obožuje svojega starša. Če gre za ljubezenska vprašanja pa je videti, da spraševalec ljubimca/ljubimke ne ceni, ali ga/jo celo ponižuje, obratno pa ljubica/ljubimec obožuje spraševalca.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: