Leto 2021 je Saturnovo leto in leto kovinskega bivola

How to spot Jupiter and Saturn as they return to the night sky

Poznamo  ponavljajoče se cikle planetov, ki se vsake 7 let ponovijo in sicer:

Saturnova, Jupitrova, Marsova, Sončeva, Venerina, Merkurjeva in Lunina leta, po tem vrstnem redu…

Saturnova leta so: 1958/1965/1972/1986/1993/2007/2014/2021/2028

V letu 2020 smo se borili z do tedaj še neznanim virosom Covid 19, ki je pustil velik pečat celotnemu človeštvu. Borili smo se v spomladanskih in jesenskih mesecih proti do sedaj nezani bolezni. Razglasili smo celo pandemijo, umrlo je veliko ljudi, zdravstvo je bilo zelo obremenjeno. Leto 2020 smo astrologi napovedovali, da je Lunino leto in da bodo v ospredju medicinske sestre in zdravniki. Pa še kako res je bilo. Po vsem svetu se je medicinsko osebje trudilo ohraniti življenja ljudi, ki jih je napadel ta virus. Veliki planet Saturn, naš gospodar karme, naš veliki učitelj, se je pomikal po znamenju kozoroga, kar pomeni, da nas je učil potrpežljivosti, discipline, skromnosti. Bili smo večino časa doma, izolirani od prijateljev, širše družine, delali smo od doma, učenci so se šolali na daljavo, skratka privajali smo se drugačnemu načinu življenja, ki je bil za nas strogo omejevalen.

Konec leta 2020, ravno na zimski solsticij 21.12.2020, se velika planeta Jupiter, naš veliki benefik in Saturn naš učitelj, preselita v znamenje svobodnega vodnarja. Ljudje si bodo želeli svobode in demokracije za vsako ceno. Prestrašeno ljudstvo se bo uprlo avtokratskim državam, omejevanjem na vseh področjih (delu od doma, učenju na daljavo, zaprtju trgovin, gospodarstva, gostinstev, itd.). Saturn nas je naučil, da niso pomembne samo materialne dobrine, ampak bližina družine in odnosi .

V začetku leta bo ljudstvu dovolj, pomagal nam bo tudi Uran planet svobode, ki bo v težkem aspektu z Saturnom, zahteval spremembe za vsako ceno, zgodil se bo upor ljudstva proti avtokratom. Uran v znamenju bika nam bo prinesel spremembe na finančnem področju, gospodarske krize držav, tudi spremembe do prehranjevanja, poskrbeli bomo, da bomo bolj samooskrbni in neodvisni o drugih.

V letu 2021 in v naslednjih letih bomo priča velikemu preobratu človeštva. Ljudje bodo želeli sami odločati o svojem življenju in ne bodo več podpirali avtokratskih in koruptivnih voditeljev, postavili bomo nov  pravičnejši sistem odločanja, pravičnejše vodenje držav, znebili se bomo vsega starega, balastnega, konservativnega in fašištičnih režimov. Saturn v vodnaru, nam prinaša novo tehnologijo, inovacije, spremenil se bo ekonomski  in gospodarski razvoj, volili bomo napredne nekoruptivne voditelje, izumili bomo drugačne vire energije, skratka naša težnja bo nov, lepši in pravičnejši svet.

Kitajsko leto kovinskega bivola kaže na počasno energijo, kar pomeni, da se bodo stvari odvijale počasneje. Občutili bomo lastnosti kovine, kot je trdnost, odločnost, spremembe, gospodarstvo se bo počasi in z gotovostjo oklepalo ravno tega. Bivol spodbuja sočutje, dobrodelnost, vztrajnost in pristnih odnosov do sočloveka. Z bivolovo energijo bomo postali močnejši, borbenejši in pravičnejši.

Napisala: dipl. astrologinja Cvetka Stipič, https://horarna-astrologija.si/

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑