Ali naši astrološki karti primanjkuje element?

4je-elementi

Ko astrolog izriše rojstno karto človeka, med drugim pogleda tudi, koliko planetov se nahaja v različnih znamenjih. Največkrat so planeti kar lepo porazdeljeni po različnih elementih. So v ognjenih, zračnih, zemeljskih ali vodnih znamenjih.

Če nam primanjkuje določenega elementa delujemo drugače kot običajno. Astrološka znamenja astrologi  razvrščamo po več kategorijah: po elementih, modusu in spolu. Poglejmo kako jih razdelimo po elementih.

Ognjeno znamenje – kolerik  Oven, Lev, Strelec

Ognjena znamenja gredo vedno naprej. Njihova energija je usmerjena naprej, v prihodnost. So izredno samozavestni, borbeni in zelo pogumni. Imajo veliko volje in  izkoristijo vsako priložnost.

Če nam v karti manjka ognjenega elementa, potem človeku v življenju  manjka zdrave borbenosti in samozavesti. Zanj rečemo, da mu »ne gre«, nima energije, kaj šele, da bi se podal v nove življenjske priložnosti.

Zračno znamenje – sangvinik  Dvojčka, Tehtnica, Vodnar

To so zelo prilagodljivi, komunikativni in družabni ljudje. Primanjkuje jim odgovornosti in resnosti. Ljubijo igrivost, svobodo in dobro voljo.

V kolikor v karti primanjkuje zraka, človek ni toliko družaben in zgovoren, nima napredka in idej. Bolj se zateka v samoto, je zadržan, njegova komunikacija je knjiga.

Zemeljska znamenja – melanholik
Bik,  Devica, Kozorog

Ljudje z veliko zemlje v karti so zelo praktični in stabilni. Zelo se držijo tradicije, so bolj konservativne narave, dajejo nam občutek varnosti. V življenju znajo poskrbeti za materialno varnost, ne marajo tveganj in sprememb, pravimo jim »ziheraši«.

V kolikor pa človeku primanjkuje v karti zemlje, niso tako stabilni in trdni. Tudi materialni svet jim toliko ne pomeni, so zapravljivci,  v življenju imajo vzpone in padce.

Vodna znamenja – flegmatik Rak, Škorpijon, Ribi

Vodna znamenja so bolj usmerjena v preteklost. So zelo čustveni, umetniški, sanjači, vedno pripravljeni pomagati. Vedno jih vleče nazaj, manjka jim samozavesti in poguma. Zelo so dovzetni za vplive iz okolice, nežni, včasih delujejo nekoliko zmedeno.

Ko človeku primanjkuje vodnega elementa v karti, vidi, da daje premalo čustev  in nima razumevanja do drugih. Ni tako predan drugim, ne nudi pomoči ljudem, kot bi bil z veliko vodnega elementa. Rekli bi,  da »se drži bolj zase«.

Sedaj pa vprašajte svojega astrologa, ali vam v vaši astrološki karti primanjkuje kateri element?

Napisala: dipl.astrologinja Cvetka Stipič

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: