Retrogradna Venera

Beseda retrogradnost pomeni, da se planet na določeni točki ustavi in se, gledano z Zemlje, navidezno giblje nazaj. Planeti se običajno gibljejo po svoji orbiti naprej, občasno pa se planet ustavi na neki točki, kar je z Zemlje videti, da gre nazaj. Vsi planeti, razen obeh svetil – Lune in Sonca, se občasno gibljejo nazaj, astrologi pravimo, da se giblje retrogradno.

Lune in Sonca ne uvrščamo med planete, ampak med svetili, ker nam oba dajeta svetlobo na Zemljo, medtem ko ostali planeti ne dajejo svetlobe. Astrolog pogleda rojstno karto osebe, življenjsko obdobje in vladavino osebnih planetov. V kolikor se osebni planeti (Merkur, Venera, Mars, Jupiter …) gibljejo retrogradno, se obračamo navznoter – vračamo se v preteklost, delujemo bolj navznoter, razčiščujemo stvari za nazaj. Več o retrogradnih planetih govori Karmična astrologija, ki te planete povezuje s prejšnjimi življenji in karmičnimi lekcijami.

Venera je vladarica ljubezni, lepote, umetnosti, sreče

Venera kot vladarica ljubezni, lepote, umetnosti, zabav, druženja, sreče, premoženja, se enkrat letno za 26 dni oziroma za 16 stopinj obrne retrogradno. Od 6.oktobra pa vse do 16.novembra bo potovala retrogradno v znamenju Škorpijona in Tehtnice.

Venera je vladarica znamenj Bika in Tehtnice, kar pomeni, da je povezana tudi z denarjem, pogodbami, sporazumi, odnosi, partnerstvom itd.

Ko  Venera potuje retrogradno, v tem času ni dobro sklepati pogodb, si izposojati denarja, pričeti z novim umetniškim projektom, nakupovati modna oblačila, saj je več možnosti, da kasneje stvari ne bodo v redu, ali se ne bo izšlo tako, kot bi si želeli.

Ker je vladarica ljubezni, retrogradna Venera ni primerna za pričetek novih ljubezenskih zvez, sklenitev zakonske zveze,  saj je več možnosti čustvenih dram in ločitve.

Rx Venera prinaša skrite ljubezni, ljubosumje, prevare

V času retrogradne Venere prihajajo nazaj tudi skrite ljubezni, ljubosumje, ljubezenske prevare, čustvene drame … Ljudje, ki imajo že v rojstni karti retrogradno Venero, težje izražajo ljubezenska čustva, niso tako vdani partnerju, ali pa ljubezen izražajo  povsem na drugačen način, na primer skozi umetnost, materialnost. Ljubezen doživljajo bolj ponotranjeno.

Napisala: dipl.astrologinja Cvetka Stipič

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: